Baštenski i sportsko-tradicionalni nameštaj!

Sve što ću vam ovde prikazati pravljeno je od čistog, prirodnog, punog drveta - čamovina, borovina, debljine 4 i 2,5 cm.

Estetski ako vam se dopada za trajnost garantujemo mnogo godina.
U bašti obližnjeg kafića

Klupa I

90 EUR

Klupa ležaj

100 EUR

Klupa četvorosed - ležaj

115 EUR

Klupa Gazela

60 EUR

Klupa trosed

105 EUR

Fotelja - dvosed

80 EUR

Komplet sportski

125 EUR

Komplet predsoblje

75 EUR

Komplet dnevni

145 EUR

Komplet jutarnji

175 EUR

Sto - hljeb i so

45 EUR

Komplet večernji

185 EUR

Komplet ponoćni

160 EUR

Božićna trpeza

425 EUR

Kafanski ambijent

Slavska trpeza

660 EUR
Fotelja Tesla

95 EUR


Fotelja Njegoš

95 EUR


Klupica Putin

45 EUR


Klupa Ivo Andrić

115 EUR


Klupica Obilić

40 EUR

Klupa Karađorđe

125 EUR


Trpeza Dušan Silni

475 EUR


Rastezaljka Pupin

120 EUR


Rastezaljka sklopljena

120 EUR

 

 

 

 

 

 

Sve ovo što vam predstavljamo pravimo u dva kvaliteta; baštenskom i salonskom. Klupe i fotelje su salonskog, a stolovi baštenskog kvaliteta.


Ovo dalje što vam prezentiram,mislićete da je za višu rasu nije to je za aktivan odmor i ovo ima korene u zapostavljenoj tradiciji današnjih: moravaca, dinaraca, podunavaca, jadranaca i vardaraca, a možda su ovo imali i u prapostojbini.


Ovo nisu pravili ni Hazari ni stari Kinezi, već naši stari-preci. I ovo ima namenu u svim sferama života.


Jedan naš najveći ali i svetski filozof, zabeležio je reči našeg verskog poglavara izgovorene vojnicima pred neizvesnu bitku, pored ostalog, rekao je; „vaskrsenja nebiva bez smrti“!


Bitke su-nisu prošlost?


Ove sprave što gledate pomoći će vam, prvo u kući, a onda u svim varijantama života da aktivno funkcionišete da vazda budete u formi to jest „vaskrsnete za života“!


A posle, kako bi drago?


Ako imate bar 23. godine setite se koliko vam je vremena prošlo uništavilu i besmislu jer ste se već sredinom prošlog vijeka usidrili u Luj-fotelju i ne funkcionišete potpuno.


Luj-fotelja je došla - neuništiva je i ostaće ali probajte nešto od ovih sprava - preporodit ćete se kad sednete na ovu klupicu - fotelju krvotok vam proradi punom snagom i celo tijelo vam je aktivno. Kao takvi nećete dozvoliti da vas prijatelji - komšije dave besmislenim razgovorom, već ćete nametnuti svoj, kad uključite TV. Odabrat ćete nešto valjano, kad sednete za kompjuter, nećete mu dozvoliti da vas zavede u lavirinte, nećete dozvoliti da tehnologija gospodari sa vama da posmatrate tuđe živote dok vaš nepostoji. Već da živite aktivan život.A sad ćemo vam predstaviti poreklo i upotrebu tih sprava i to sam naslovio hajdučkom zdravicom „biti kadar stići i uteći i na strašnom mestu postajati“.

Slika 1.

Ovo je krevet na kakvom su se naši preci odmarali.


Slika 2.

Po uzoru na taj prađedovski napravio sam klupu-ležaj.


Slika 3.

Kao što vidite taj krevet je visok, na njemu dok se sedi noge vise opušteno u zraku.


Slika 4.

Postavljan je pored ognjišta, kamina, bubnjare ili smederevca, služio je i za dremku.


Slika 5.

Na tom krevetu, danju kougrabi, a u večernjim satima odmarao se najumorniji član porodice, neko ko je najteže radio, najviše pešačio, najviše jahao nije morao biti najstariji.

Oko vatre i tog kreveta uveče okupljalo se pleme porodica, guslalo se, pevalo se, razgovaralo se i smišljao se plan za novi dan. Ali takav krevet visoki, bili su i u vajatima i sobama naših predaka.

A kreveti su bili višlji od savremenih iz mnogo razloga, navešću tri:

1. Krevet je bio višlji zbog ugljen monoksida od vatre, koji se taloži u nizinama.

2. Naši preci su bili stočari, zemljoradnici i ratnici trebalo se dobro odmoriti. Kao što je kod svake mašine najvažniji deo točak, tako je kod čoveka najvažniji organ, noge. Na ovom krevetu ne odmaraju se samo noge, to su naši preci znali i to ću u daljem predstavljanju objasniti.

3. Oko tog đedovog kreveta slici 5. Vidite važno oružje. Na našem području bila su vazda nemirna vremena, iz tog kreveta se ne ustaje, razbuđuje pa vade krmelji, već se skače na noge lagane, lati oružje i brani kuća od vuka ili kakvog odmetnika.

To su ta tri razloga.

Slika 6.

Eto zašto su između ostalog, naši preci dobijali izgubljene ratove i bili kadri stići i uteći i na strašnom mjestu postajati. U dinarskoj kapi je moj đed, a u šajkači njegov pobratim iz I Svetskog rata pobratim je preživeo golgotu, đed zatečen u Americi došao je na Solunski front da pomogne.

Slika 7.

Ovo što predstavljam i mnogo naše vrednosti, nestane su pod najezdom onih što polovinom prošlog vijeka nasilno dođoše na vlast i dolazeći i krajem vijeka odlazeći sa vlasti naniješe nam više žrtava nego u 300 godišnjem ratu sa Turcima.

U mom plemenu ih nije bilo, bar ne tako ortodoksnih ali sam sa takvim krv pomešao, poništili su mi sve što sam postigao pre njih, bez njih, a posle me dovršili triput sam počinjao iznova. Ali da prezentiram započeto, ovo što sam pričao, danas ima široku primenu.

Iz ideje prađedovog kreveta napravio sam; klup-ležaj, fotelju, klupicu i srpsku nirvanu ili univerzum, a ja sam je krstio „raztezaljka“.

Slika 8.

Ovako izgleda moja kancelarija u izložbenom salonu. Tu je neizbežno i savremena fotelja.

Slika 9.

Guslari su u stara vremena na tronošcu guslali kraj vatara plemenu i okruženju. Sad postoje ozvučenja i velike dvorane i poštujući tradiciju prvo sam njih postavijo na ove fotelje-klupice da na koncertima budu dominantni kako glasom tako i stasom.

Slika 10.

A to važi za sve solo muzičare, akustičare i solo pevače. Na ovim foteljama-klupicama ima oslonac za noge da biste gospodarili sa instrumentom.

Majstor Vejn lično ima 50 godina vazda sam se bavio rekreativno sportom, nisam se čuvao imam povreda, imao sam problema sa meniskusom. Sedeo sam u kafiću sa doktorom ortopedom, požalio se na menisius, ali da ne idem na operaciju, rekao mi je idi sedi na onaj prazan sto i klati nogama. Čim sam seo osetio sam olakšanje u kolenima i setio se đedovog visokog kreveta. Odmah sam sebi napravio jednu od ovih klupica slike 13,14,15,16. Bilo je to krajem 2015. god. došao je Australien-open, tenis. Sa te klupice gledao sam sve Đokovićeve isve važnije mečeve. Vežbajući, (17. korisnih pokreta sam otkrio) i klateći nogama na toj klupici, meniskus sam zaboravio, ali sam otkrio da mi drugo koljeno pomalo škripi, da su mi malo popustili donji pršljenovi kičme:

Slika 11.

Na ovim klupicama i na svim klupicama se ne sedi na karličinim već na butnim mišićima. U takvom položaju i sa opuštenim nogama dobije se nedoživljena cirkulacija u nogama koja se odmah proširi nacelo telo. Položaj nogu vas primorava da kičmu i ramena držite uspravno. Velika cirkulacija vas primorava da se povremeno oslonite na noge (klupica ili oslonac), a oslanjam rukama podignute karlice da se cirkulacija ujednači. Ovo je super aktivna klupica na njoj nema dremke, već vas izaziva sa činite razne korisne pokrete i to sve u kući bez odlaska u teretane i terapije. Ja sam na ovoj klupici koristeci rastezaljku doveo svoje telo u formu, i sad samo ponekad sednem u savremenu Luj-fotelju.

Slika 12.

Ova sprava raztezaljka nastala je iz ideje pređedovskog kreveta.

Slika 14.

Na nju kada legnete doživećete ravnotežu uma, duha i tela, to jest taj univerzum. (slike 17 i 18.)

Slika 16.

Na njoj se odmara (zamislite pod krošnjom drveta) ali i vežba i uteže celo telo naročito kičma cirkulacija koja se u ovom položaju pojačava na mozak popravit će vam sećanje da ćete se setiti i svog rođenja?

Za sve ove sprave ne vaziona narodna; Teško pamti koje snage nema, a ni obrnuto – teško snazi.

Na ovim spravama ćete sve svoje sposobnosti, koje vam je bog dao vaskrsnuti i ujediniti u ravnotežnu celinu i to u slobodno vreme kod kuće to nije skupo.

Slika 17.
Slika 18.
Slika 19.
Slika 20.

San je najveća potreba čovekova ova klupica, rastezaljka i sve što ste do sad videli, pomoći će vam da, dok ste budni, budite efikasni i da ne spavate na času u skoli, za kompijuterom, za mašinom u fabrici, za volanom, u skupštini, pomoći će da imate zdrav san.

Slika 21.
Slika 22.

Šahisti bez zamaranja mogu u ovim foteljama da igraju petoročasovni meč. Kompijuterski i ostali kojima je posao ili zabava u sedećem položaju predlažem isto.

Đaci i studenti neće spavati na časovima, a i profesori će biti efikasniji, a za promenu svi imaju oslonac za noge u stolu.

Slika 23.

Ali ovo sve što smo do sad prikazali ima široku primenu u sportu, sa ovih visokih klupa ce bez zagrevanja uskaču u igru, a odmaranje na njima u poluvremenu je najkorisnije.

Slika 24.
Slika 25.

U mnogim klubovima je to prihvaćeno.

Režiser Montevidea je samo to prevideo jer ne verujem da ovi naši majstori nisu u našim svlačionicama imali prađedovski klupe-visoke.

Slika 26.
Slika 27.

Ovi na rastezaljci su mozgovi ekipe; svako bi mogao biti mozak ekipe ko koristi ovakvu vrstu uravnoteženja.

Slika 28.
Slika 29.

Novak Đoković ako sazna neka nabavi nešto od ovoga i biće i ostaće šampion i neka čuva tajnu.

Slika 30.

Ja sam (M.Vejn) ljubitelj tradina starih tvrđava, obilazeći ih biciklom prošao sam sve srpske zemlje, ne bih to postigao da se nisam odmarao na zidinama tvrđavasedeći kao na ovim klupama opuštenih nogu. Danas ko vozi reli i obezbedi sebi da ga ga posle svake etape čeka ovakva klupica brzo će se domoći žute majce.

Slika 31.

Svi ovi moji proizvodi su od čistog punog prirodnog drveta. Gde god bili u bašti, salonu, svlačionici, kafiću u kući zrače pozitivnu energiju. Nađite mesto kod vas ovde vidite zvezdaša i partizanovca gledaju derbi i nisu se posvađali.

Aj živeli majstor Vejn.